industriell inredning vardagsrum

Industriell inredning kan ta ditt hems design till nästa nivå! 

Den industriella inredningsstilen kännetecknas av bland annat gråa och svarta toner. Här är det bleka färger som gäller, och blandningen mellan mörkt trä och rostfritt stål har tagit landet med storm. Den tidlösa stilen som bjuder på ett dramatiskt intryck som ändå aldrig blir överväldigande är någonting som verkligen fångar mångas intresse, men det gäller att man tar de rätta besluten för ett perfekt industriell inredning vardagsrum. Vi ska i den här artikeln ge ett antal tips för att hjälpa dig med att lyckas! 

Den övergripande looken 

Innan du kan börja skapa ett industriell inredning vardagsrum är det viktigt att ha ett hum om hur den övergripande looken egentligen ser ut. Vad är det som ger ett rum det där industriella utseendet? Lätt förklarat ger det industriella utseendet lite av en fabrikslook där trä flitigt används för att fullända stilen. Det kan antingen vara tal om aningen ljusare eller ganska mörkt trä, så i slutändan beror allt på vad du själv föredrar att ha i hemmet. 

Utöver trä är också metall ett material som ofta dras nytta av, och den dramatiska looken skapas delvis tack vare blandningen av metall och trä. Om vi kikar tillbaka på just fabriksämnet är det ganska vanligt att metallföremål förekommer på dessa platser, och för att uppnå den känslan bör det här materialet vara en del av ett industriell inredning vardagsrum. Som ett sista vanligt material ser du ofta läder i ett industriell inredning vardagsrum – mer specifikt när det pryder soffan. 

Möblerna att satsa på 

När du ska välja de perfekta inredningsobjekten till ditt hem är metallmöbler i överflöd ett måste, men även trämöbler. Färgerna bör vara ganska bleka, gråa eller svarta och de ska förmedla uttrycket av att befinna dig i en fabrik – fast med en mer modern och snygg look som passar perfekt in i både lägenheter och hus. 

Vissa möbler inom den här stilen är äldre vintagemöbler, men det du ska ha i åtanke är att de i vanliga fall inte är särskilt billiga. Tvärtom kan det bli utomordentligt dyrt att satsa på dessa äldre möbler, och därför kan du gynnas av att istället försöka hitta lite nyare modeller till industriell inredning vardagsrum. 

Leta efter inspiration och ta hjälp av andra 

Om du inte är bekant med hur ett industriell inredning vardagsrum kan se ut blir det i vissa fall svårt att komma till skott med renoveringsprojektet. Lyckligtvis nog behöver du inte göra allting på egen hand, utan det finns många inspirationskällor därute. Utöver att kika i inredningstidningar där den industriella stilen mycket väl kan dyka upp finns det också många platser online som du kan kika på. 

Ta exempelvis en tur över till Pinterest för att hitta bilder på olika snygga rum i industriell stil, så kan du få en och annan idé. Kika också på inspirations-, tips- och guidevideor på Youtube som mer specifikt visar hur du börjar inreda på ett bra sätt.